YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Chas Academy - Steget närmare en karriär inom IT

Chas Academy är en yrkeshögskola som förbereder dig för ett arbetsliv inom IT. Vill du vara med på resan till världens bästa bransch?

Lär känna oss

Chas Academy

Vi kan IT! Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål - att skapa den bästa yrkeshögskolan med moderna IT-utbildningar som leder till en ny karriär. Som del av det ledande bolaget inom IT, Chas Visual Management, har vi över 10 års branscherfarenhet i ryggen och ett engagerat nätverk vid vår sida. Välkommen att joina oss på Chas Academy!

Hitta din drömutbildning inom IT

Våra YH-utbildningar

Att utveckla tjänster, appar och system är de mest eftertraktade och svårrekryterade kompetenserna idag. Därför finns vi! Tillsammans med lärare från branschen får du redan från start verklighetsbaserade uppdrag inom utveckling och design. Efter dina två år hos oss är du precis den kunniga IT-specialisten som marknaden skriker efter.

Fullstack Open Source (f.d fullstack webbutvecklare)

Fullstack .NET

Fullstack Javascript

DevOps Engineer

Frontendutvecklare

UX/UI-designer och frontend

Systemutvecklare

Kickstarta din karriär hos oss

OM SKOLAN

YH-utbildning ska leda till jobb. Det gör det också! (källa MYH.se) Med Chas Visual Management i ryggen har vi med oss 10 år av branscherfarenhet. Det hjälper när vi hjälper dig ta ditt första steg i en ny karriär.

INGÅNGSLÖN

Genomsnittlig ingångslön för nyexaminerade från Chas Academy 2020: 33 000 kr. Förväntad lön efter några år inom IT: 45 500 kr (scb.se)

PROJEKTBASERAT

Vi vill att våra studerande ska få känna på hur det är att jobba redan från första dagen. Därför arbetar vi projektbaserat och så nära branschen som det går i utbildningarna. 

Studera hos oss

RESERVANTAGNINGEN ÄR ÖPPEN

Ordinarie ansökan för utbildningar start HT24 är stängd men vi har reservantagningen öppen! 

Vad säger våra studenter?

KUL OCH UTMANANDE

“Jag valde Fullstack för att jag älskar utmaningar och det är bra framtidsutsikter, raka motsatsen till det jag satt och gjorde när jag sökte utbildningen. Det blev på Chas Academy för att jag hade läst mycket bra om ledningen och gillar upplägget så nära närings- och arbetslivet!”

– JOHANNES LEPSIUS

BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGARNA

”För mig är det viktigt att skapa en bättre framtid för mig och de framtida generationerna. Jag går andra året på Chas Academys utbildning UX-designer med kravkompetens och får varje dag nya kunskaper som kommer ge mig de förutsättningar jag behöver för att kunna göra detta i mitt yrkesliv”

– KLEOPATRA PAPADOPOULOU

SPÄNNANDE

”Programmering känns spännande och programmerare känns som ett yrke med bra framtidsutsikter. Fullstack för att jag ville få en bra bredd på kunskapen.”

– SEBASTIAN GERSTEL SOLLERMAN

KOMPETENSFÖRHÖJNING

"Jag är i grunden grafisk designer och illustratör men efter att jag varit föräldraledig i två år ville jag fortsätta min professionella utveckling. Jag stod då inför utmaningen att jag inte hade alla behörigheter som behövdes från gymnasiet så då tog jag tag i att plugga upp svenska, engelska och programmering C#. Jag tog även itu med att bedöma min kandidatexamen i Konst samt gymnasiebetygen för att visa min kompetens..

Nu befinner jag mig nästan i slutet av min utbildning och jag arbetar som UX-designer hos Northvolt. Just nu genomgår jag min sex månader långa provanställning hos dem."

- Laila Arselan

ETT TYDLIGT KARRIÄRBYTE

"Efter att ha jobbat flera år på en ingenjörsfirma där jag kunde utföra mitt jobb utantill började jag känna mig understimulerad. Jag började med att söka enstaka kurser på universitetet och av en slump kom jag in på programmering vilket jag upptäckte att jag hade en fallenhet för och att det var väldigt roligt. Efter det sökte jag program inom både fullstack och devops och kom tillslut in på DevOps Engineer hos Chas Academy.

Nu är jag färdigutbildad DevOps Engineer och är den första yh-studerande som blivit anställd hos Accenture."

- Ludvig Ravelin

LIA SOM LEDER TILL JOBB

"Innan jag började plugga jobbade jag på Ica Maxi i Barkarby i delikatessen och i fisken. Jag hade jobbat där i 2 år och innan det var jag på en 6 månaders backpack-resa genom Sydostasien 2019. Jag bestämde mig för att börja plugga eftersom jag kände att jag inte längre utvecklades på jobbet jag hade och jag valde Chas Academy för att min bror hade gått där innan och rekommenderade skolan till mig. Nu efter utbildningen har jag fått jobb på min praktikplats Bazooka och jag börjar där efter sommaren."

- Sara Abou-Dabous

AKTUELLT

Open Boiler Room for a day!

Öppet hus

Har du sökt till en av våra extended utbildningar och är nyfiken på hur det fungerar när man sitter i team på olika orter? Eller är du bara lite nyfiken på vad allt det här med extended innebär? Då ska du kika in detta!! 

Öppet hus på Chas Academy Stockholm 2024

Öppet hus

Välkommen att träffa oss på Chas Academy på öppet hus den 18 april i Stockholm. 

10 tips inför LIA söket

LIA

Studerande

Aktuellt

Program

Fullstack

När man påbörjar sin resa med en yrkeshögskoleutbildning dyker det upp en hel del funderingar. Toppen på listan? Jo, LIA (praktik) såklart. Frågor som "Kommer jag att få någon LIA?", "Hur får jag tag på en?", och "Tänk om jag blir utan?" är vanliga. Och ja, LIA är ju hjärtat i yrkeshögskolan! Det är där man får chansen att omsätta teori till praktik och visa vad man går för.

Chas Talk med Lotta Saxe

Chas Talks

LIA

Aktuellt

I vår senaste Chas Talk fick vi privilegiet att utforska karriärresan och de insikter som Lotta Saxe, byråchef på Knack Konsulter & Rekrytering, har samlat på sig genom över två decennier inom kommunikation och digital marknadsföring. Med en bakgrund som sträcker sig från historia och arkeologi till framträdande roller inom marknadsföring, delar Lotta med sig av sin unika väg till framgång.

CHAS TALK MED TOR RAUDEN KÄLLSTIGEN

Chas Talks

Aktuellt

I årets sista Chas Talk möter vi Tor Rauden Källstigen, en tech-visionär med en karriär som sträcker sig från ungdomliga projekt till ledande AI-startups. Vi passade såklart på att intervjuva honom för att kunna dela med oss av hans fantastika resa.

Från tristess till drömyrket

Aktuellt

Det finns många som går runt och funderar på hur livet hade sett ut om de hade valt en annan väg. När livet blir slentrianmässigt och ekorrhjulet snurrar på, så dyker frågan upp i huvudet: Vad hade hänt om jag hade följt den där drömmen istället? 

Chas Talk med Jared Fossey

Chas Talks

Aktuellt

Jared's career is a journey driven by relentless curiosity. He's explored various design roles across multiple countries, currently serving as a UX Lead for Swedbank's Communication Solutions team. His passion lies in integrating AI into finance, emphasizing human-centered design and the importance of continuous learning and documentation to demonstrate value in the ever-evolving design landscape.

Chas Talks med Jady Di Giorgio

Chas Talks

Aktuellt

Från att ha jobba med värderingsdrivna startups inom femtech till att vara konsult för globala företag, visar bredden av Jadys erfarenhet i den digitala innovationsfronten.

Chas Talk med Jesper Åström

Chas Talks

Idag satte vi igång med våra Chas Talks och ingen annan Jesper Åström fick äran att vara först ut. Vi passade på att ställa honom några frågor innan det satte igång och vi fick riktigt intressanta svar! 

5 snabba om Chas Extended Academy! 

Extended

Aktuellt

Program

I september i år startade vi upp de första extended programmen, ett koncept som vi byggt upp för att vi tror på flexibelt och dynamiskt lärande där man får sammarbeta i team oavsett vilken stad man bor i. Därför vill vi nu passa på att lyfta våra Extended program genom att lyfta dessa med 5 snabba om extended.

7 saker jag önskar jag visste innan jag började plugga

Antagning

Studerande

Aktuellt

Ibland ser man tillbaka på något och tänker: “Tänk om jag hade vetat det där innan, vad skönt det hade varit”. Och vi vet, det är ibland klurigt med nya saker. Därför har vi frågat Emanuel Popa, en av våra studerande, för att få reda på just det - vad hade han velat veta innan han började sin utbildning på Chas Academy. Med snart två utbildningar i bagaget kan Emanuel ge många bra tips för att du skall känna dig så förberedd och peppad inför din utbildning som möjligt.

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155