YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Chas Talks med Jesper Åström

Chas Talks är våra inspirationsföreläsningar där vi bjuder in gästföreläsare från hela tech- branschen. Chas Talks handlar om Tech-branschen i stort och gör det därför möjligt för alla våra studerande att lyssna och få inspiration direkt från branschen. 

Jesper Åström är en Global Marketing Strategist & Tactician med mer än 50 000 timmar av taktiska implementeringar, över 500 kampanjlanseringar i sitt bagage.

Jesper har drivit flera olika bolag och har tex drivit tillväxt ock taktik i ett bolag som såldes till Klarna. 

Kan du beskriva din yrkesroll?
Jag hjälper till när strateger och kreatörer är klara med sitt, alltså alla de som kommer på idéer. Jag hjälper dem att få deras idéer att bli verkliget. Kort och gott, det som inte är konkret gör jag så det blir jäkligt konkret. 

Vad är det roligaste med det du gör?
Det absolut roligaste är att jag får känna mig riktigt smart, varje dag får jag jobba med problem som jag får lösa och när jag gjort det får jag ett epic win face säger Jesper och skrattar lite. Ofta när det är riktigt svårt och, i alla fall på de flesta större bolagen, mycket internpolitiskt spel där alla försöker spela ut varandra. Då får jag komma in och hitta en lösning och väg genom det som är roligast. 

Vilka erfarenheter eller händelser har haft störst påverkan på din karriär?
Iphone när den kom, Google, Facebook och nu med AI. AI kommer nog ha mest påverkan av alla och har redan idag haft det. Men generellt svar är att när ny teknik kommer.

Vad händer i framtiden inom din bransch, vad behöver man kunna då?
Semester är vad som händer, vi jobbar i tio år tid sen är det klart säger Jesper lite skämtsamt även om det finns en seriös underton i det han säger. Det kommer vara en jättestor decentralisering av möjligheter. Precis som alla människor har fått möjligheten att producera innehåll hur som helst så kommer man i framtiden kunna producera vilken mjukvara man vill själv. Då kommer man kunna förverkliga sina idéer själv. Och ju större vetskap du har för mjukvara, ju mer kommer du kunna göra större påverkan på det du vill skapa. När du kommit dit, då är det semester! 

Har du något medskick till dessa karriärbytare?
Lås dig inte i en tanke om vad din roll är utan lås dig mer i en tanken om var du ska landa någonstans. Vi kommer ha förmåner långt över det vi har idag . Så det är viktigare att veta vad du vill förverkliga, bygga och ta vara vart du vill. 


Stort tack till Jesper och tack för den oerhört intressanta föreläsningen som du kom och höll för våra studerande!

Chas Talks

2023-09-29 — Sofia Jönsson

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155