YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

5 anledningar till varför du ska plugga till frontendutvecklare!

Hösten närmar sig, och vi förbereder oss för att välkomna nya studerande som våren 2026 kommer att ta sin examen och ge sig ut i en snabbt växande bransch fylld av möjligheter. En rapport från TechSverige* som publicerades tidigare i år visar att behovet av frontend-kompetens förväntas öka under de kommande 5-6 åren. Men detta är bara en av många anledningar till varför en frontend-utbildning är ett klokt val. För att ge dig en djupare insikt, har vi pratat med Saga Swahn, medlem i ledningsgruppen för vår frontend-utbildning, som delar med sig av sina fem främsta skäl till varför du bör utbilda dig till frontendutvecklare.

Saga har en stor passion för att skapa användarvänliga och inspirerande digitala upplevelser. Hon studerade frontendutveckling på yrkeshögskola och arbetar nu som konsult på Etimo, där hon tillämpar sin kunskap inom frontend genom att både koda och lära ut.

Här kommer Sagas 5 bästa anledningar till varför du ska bli frontendutvecklare:

Kreativitet: Du får omvandla abstrakta idéer till visuella upplevelser som engagerar och inspirerar användare.
Användarvänlighet: Du är den som skapar tillgängliga och inkluderande gränssnitt som kan göra en verklig skillnad för människor med olika behov.
Kombinera design & teknik: Arbetet kräver en blandning av tekniska färdigheter och kreativt tänkande, vilket gör att du ständigt utvecklas både som utvecklare och designer.

Interaktivitet & funktionalitet: Varje rad kod du skriver kan förbättra applikationens interaktivitet. Du får se effekterna av ditt arbete direkt och kan snabbt justera och optimera. 
Community & samarbete: Frontend har ett starkt internationellt community där du kan dela, lära och växa tillsammans med andra utvecklare.

Om du som Saga är intresserad av Frontend så passa på och gå in och fördjupa dig i vilka kunskaper du kan få med dig genom att gå en Frontend-utbildning. 

*https://www.techsverige.se/kompetensbehoven-inom-tech/

Frontend

Aktuellt

Program

2024-08-16 — Okänd

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155