YH-utbildningar

YH-utbildningar

Utbildningar som webbdesigner

Med en webbdesignutbildning kan du förbereda dig för ett yrkesliv som webbdesigner. Här har vi samlat alla våra utbildningar inom webbdesign.

Webbdesigner - en samling av våra designutbildningar

Vilken utbildning inom webbdesign passar dig?

Chas Academy har två olika utbildningar inom webbdesign som skiljer sig från varandra utifrån användarfokus, projektledning och utveckling. Som UX/UI-designer och frontend jobbar du med både projektledning, användarupplevelse samt utveckling och får därför en bredare roll. Medan du som frontendutvecklare har förståelse för användarens upplevelse och jobbar främst med utvecklingen av webbsidan/ appen och designen. Det som är gemensamt för båda rollerna är att de ger dig en möjlighet till kreativitet. 


Nedan har vi gjort en sammanfattning av de olika inriktningarna för att du lätt ska kunna välja den utbildningen som passar dig bäst.   

UX/UI designer och frontend 

Om du vill ha en bred yrkesroll där du både kan UX och programmering så är detta utbildningen för dig. Här får du inte bara kunskaperna i UX/UI design där du har ett stort användarfokus, utan du får även programmeringskunskaperna och kan själv koda fram den prototyp du skapat utifrån din research. Vill du arbeta mer brett, där du ser både användarupplevelsen, projektledning och utveckling? Kolla in vår utbildning UX/UI designer och frontend.

Frontendutvecklare 

En frontendutvecklare fokuserar på att designa och implementera det visuella och interaktiva gränssnittet av en webbsida eller applikation - det som användarna faktiskt ser och interagerar med. Så kort beskrivet tar du som frontendutvecklare fram UX- designers prototyper som de skapat och du har fokus på utvecklingen av en design. Du jobbar nära med designers och backendutvecklare för att säkerställa en sömlös användarupplevelse. Du blir helt enkelt den tekniskt kunniga i designteamet som frontendutvecklare.

UX/UI-designer och frontend

Frontendutvecklare

Studera till webbdesigner i hela Sverige

Var kan jag studera?

Vår utbildning inom UX/UI-design med fokus på frontend-utveckling erbjuds i Stockholm. Om du däremot är intresserad av vår specialiserade frontend-utbildning, finns den tillgänglig inte bara i Stockholm, utan även i Malmö, Sundsvall, Umeå och Skellefteå. Denna utbildning genomförs enligt vårt 'Extended' koncept, som vi har utvecklat för att möjliggöra studier i eftertraktade roller över hela Sverige. Låter det intressant? Då kan Chas Extended Academy vara något för dig!

Vanliga frågor om webbdesign

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar om webbdesign.

Vad är webbdesign?

Webbdesign är konsten och processen att skapa webbsidor och webbplatser, men även mobilappar. Det innefattar aspekter som layout, färgsättning, typografi och grafiska element. En webbdesigner fokuserar på att skapa estetiskt tilltalande och användarvänliga webbsidor och appar  som effektivt kommunicerar innehåll och funktioner till användaren. Webbdesign kombinerar visuell design med tekniska aspekter för att säkerställa att webbplatser och appar fungerar väl på olika enheter och webbläsare.

Vad är det för skillnad på era utbildningar inom webbdesign?

Vi erbjuder två utbildningar inom webbdesign: Frontendutveckling och en kombinerad UX/UI-design och frontend. Den kombinerade UX/UI-design och frontend-utbildningen innebär arbete med projektledning, användarupplevelse och utveckling, vilket ger en bredare roll medan frontend-utbildningen har fokus på utvecklingen av designen. Alla dessa utbildningar inom webbdesign erbjuder kreativa karriärmöjligheter.

Är webbdesign ett eftertraktat yrke?

Alla våra utbildningar är framtagna av och för branschen. Som yrkeshögskola får vi enbart bedriva utbildningar där det finns en efterfrågan och därför är alla utbildningar som vi erbjuder naturligt eftertraktade.

Finns webbdesignutbildningarna i Stockholm?

Ja, alla våra utbildningar inom webbdesign finns i Stockholm. Vår Frontend-utbildning finns även i Malmö, Sundsvall, Umeå och Skellefteå. 

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155