YH-utbildningar

YH-utbildningar

Utbildningar som mjukvaruutvecklare

Med våra utbildningar inom mjukvaruutveckling kan du förbereda dig för ett yrkesliv som utvecklare. Här har vi samlat alla Chas Academys utbildningar inom mjukvaruutveckling.

En samling av våra utbildningar som mjukvaruutvecklare!

Vilken utbildning till mjukvaruutvecklare passar dig?

Chas Academy har två utbildningar inom mjukvaruutveckling. I vår Systemutvecklare Utbildning dyker du in i världen av att skapa avancerade program med programmeringsspråken C och C++. Det är en resa som tar dig genom konsten att bygga robusta och komplexa system. Å andra sidan, i vår DevOps Engineer utbildning, utforskar du hur man kombinerar programmering med skicklig systemhantering. Denna utbildning täcker allt från att skriva kod till att säkerställa att nätverk och system fungerar smidigt. Här handlar det om att göra teknik enkel och effektiv.


Nedan har vi gjort en sammanfattning av de två olika inriktningarna för att du lätt ska kunna välja den utbildningen som passar dig bäst.   

Systemutvecklare utbildningen

Som systemutvecklare specialiserar du dig på att skapa och underhålla mjukvarusystem, vilket innefattar kodning, problemlösning och samarbete. Vår utbildning fokuserar på programmeringsspråken C och C++, där C används för effektiv systemprogrammering och C++ för objektorienterad programmering, vilket är lämpligt för avancerade applikationer. Denna kunskap ger dig mångsidiga utvecklingsmöjligheter inom olika teknikområden. Med vår utbildning systemutvecklare blir du en eftertraktad programmerare.

DevOps Engineer utbildningen 

DevOps kombinerar utveckling och drift, vilket är avgörande för teknikföretag som genomför många uppdateringar dagligen. En DevOps engineer automatiserar och övervakar både utvecklings- och administrationsprocesser, och säkerställer en smidig drift av system. Chas Academys DevOps-utbildning täcker programmering, skriptning, molntjänster, serverhantering och säkerhet, och ger en bred kompetensbas för specialisering. Med en utbildning till DevOps engineer blir du en central del av ett teknikteam och spindel i nätet för att upprätthålla och förbättra befintliga system.

Systemutvecklare

DevOps Engineer

Studera till mjukvaruutvecklare i hela Sverige

Var kan jag studera till mjukvaruutvecklare?

Båda våra utbildningar inom mjukvaruutveckling finns i Stockholm, men från och med hösten 2022 finns även utbildningen Systemutvecklare på flertalet orter som Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm och Skellefteå. Utbildningar ingår i Chas Extended Academy, som är vår samling av alla våra satellitutbildning. Chas Extended gör så att du kan läsa din utbildning på flera orter än Stockholm, där du kombinerar själv- och onlinestudier med fysiska träffar. En modern lösning för våra moderna utbildningar - nu kan många fler utbilda sig inom mjukvaruutveckling med Chas Extended Academy.

Vanliga frågor om mjukvaruutveckling

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar om våra utbildningar inom mjukvaruutveckling. 

Vad gör en mjukvaruutvecklare?

Som mjukvaruutvecklare är man en person som kan designa, skapa och upprätthålla programvara, vilket innebär att skriva kod och utveckla applikationer som passar användarnas behov. Våra utbildningar inom mjukvaruutveckling ger dig färdigheter i olika programmeringsspråk och verktyg, där du får förbereda dig för att skapa allt från mobilappar till avancerade datasystem.

Är webbutvecklare och mjukvaruutvecklare samma sak?

Webbutvecklare och mjukvaruutvecklare är relaterade men inte exakt samma sak. En webbutvecklare fokuserar specifikt på att utveckla webbapplikationer och webbplatser, ofta arbetande med teknologier som HTML, CSS och JavaScript. Mjukvaruutvecklare har en bredare roll som kan inkludera utveckling av olika typer av programvara, inte bara begränsat till webb. De kan arbeta med system, applikationer och mjukvarulösningar som sträcker sig bortom webbplattformar.

Är mjukvaruutvecklare ett eftertraktat yrke?

Alla våra utbildningar är framtagna av och för branschen. Som yrkeshögskola får vi enbart bedriva utbildningar där det finns en efterfrågan och jobb, något som vi undersöker när vi tar fram våra utbildningar - så Ja, det är ett eftertraktat yrke!

Vad är lönen för en mjukvaruutvecklare?

Ingångslönen för en mjukvaruutvecklare ligger på snitt 36 000 kr men skiljer sig från allt mellan 32 000 - 40 000 kr beroende på vad du har för erfarenheter sedan innan utbildningen.

Vad är det för skillnad på era utbildningar till mjukvaruutvecklare?

Chas Academy erbjuder två utbildningar inom mjukvaruutveckling. Systemutvecklarutbildningen inriktar sig på att skapa avancerade program med C och C++, fokuserande på att bygga robusta system. DevOps Engineer-utbildningen kombinerar programmering med systemhantering, täckande kodskrivning och underhåll av nätverk och system. Dessa utbildningar ger dig olika färdigheter och inriktningar, vilket underlättar för dig att välja den som bäst passar dina intressen och karriärmål.

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155