YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Din guide för Chas Academy

Vi har samlat allt du behöver veta för en YH utbildning med Chas Academy. Antagning, behörighet och kursstart? Allt på ett ställe!

En framtid i ditt drömyrke

En guide för att studera YH på Chas Academy

Vi kan IT.. Tack vare våra huvudlärare som inte bara undervisar utan också guidar och vägleder dig mot framgång. Med deras gedigna branscherfarenhet och pedagogiska kompetens går vi utöver gränserna för att förmedla inte bara tillräcklig, utan överväldigande mängd kunskap. Två år kan verka kort, men med vårt intensiva program kommer du att förvånas över hur mycket du kan uppnå (och ja, det blir en del att göra!).

Vår undervisningsmetod är inte bara en serie lektioner - det är en resa. Genom att fokusera på projektarbete, väglett av våra lärare, skapar vi en lärandemiljö som efterliknar den verkliga arbetsvärlden. Varje dag på schemat innebär inte bara teoripass och handledning, utan framför allt konkreta resultat av ditt arbete. Det är genom denna modell som du snabbt ser din kompetens blomstra och du ser din framtida karriär komma allt närmre. 

Vi är lyhörda för våra studerandes behov, vår flexibla studiemiljö och möjligheten att forma din utbildning genom LIA (Lärande i Arbete) och examensarbete ger dig kontroll över din egen väg. Vi tror på att ge dig verktygen för att påverka inte bara dina två år hos oss utan även din framtid. Din resa mot världens bästa bransch startar här.

1. Hitta din drömutbildning

Är du med på resan till världens bästa bransch? Då är det dags att ta steget och plugga med oss! Våra utbildningar förbereder dig för en blomstrande  karriär inom IT. Vi har utbildningar som rör sig i allt från design och frontend utveckling, till mer programmerings tunga utbildningar. Om du redan vet vilken utbildning du vill läsa, så kan du fortsätta läsa nedan. Annars tycker vi att du kan ta en titt på vårt utbildningstest, som testar dig för att se vilken utbildning som passar dig bäst!

2. Ansök till din utbildning

När du har hittat din utbildning så är det dags för ansökan. När du ansöker till någon av våra utbildningar så behöver du skicka med vissa dokument, såsom personligt brev och betyg. Du kommer även att bli kallad till ett antagningstest som alla behöver göra. Allt du behöver veta för din ansökan, antagning och behörighet finns att läsa på vår ansökningssida.

3. Inför studiestart 

Väntar du på ett antagningsbesked eller har du redan blivit antagen? Då har du säkert massa frågor inför studiestarten. Då kan du vara lugn, vi har vi samlat hur det är att studera hos oss och några bra tips för att förbereda dig för din utbildning. Om du skrollar ner på din utbildnings sida, så hittar du tips och trix för hur du kan förbereda dig för din utbildning. Och har du fler frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

4. LIA - Lärande i arbete

LIA (praktik) genomförs i hela 6 månader av din utbildning och är i slutfasen av vägen mot din nya karriär. Många av frågorna ni sökande ger till oss handlar just om LIA. Därför har vi samlat allt på ett ställe för att det ska vara enkelt för dig att hitta svar på dina funderingar om LIA praktik.

VÅRT UTBILDNINGSKONCEPT 

På Chas Academy kombinerar vi branschanknytning med praktisk erfarenhet genom Chas Talks och lärare direkt från brnaschen, vilket garanterar en utbildning som möter arbetsmarknadens krav. Vår utbildning betonar gemenskap genom aktiviteter och på-plats-lektioner för att bygga nätverk och stödja personlig utveckling.

Med en "Learning by doing"-metodik, fokuserar vi på projektarbete i team för att utveckla både tekniska och mjuka färdigheter, förbereda för agilt arbete och samarbete både i klassen men även klassöverskridande. Hög ambitionsnivå genomsyrar allt vi gör, där vi förväntar oss att du som studerande tar eget ansvar och utvecklar ett bra självledarskap. Vårt mål är att du ska ha ett jobb efter examen och vår höga ambitionsnivå på dig och på oss gör dig väl förberedd inför arbetslivet.  

Chas Academy är platsen där teori möter praktik, med målet att förbereda dig för en framgångsrik karriär.

1. "Förankring i verkligheten: Hur branschanknytning formar din framtid"

 • Stark branschanknytning och relevans
 • Chas Talks
 • Lärare från branschen
 • Branschen bestämmer kursinnehållet

2. "Skapa Samhörighet: Byggandet av en stark Gemenskap och nätverk"

 • Gemenskap (KASAM)
 • Klassöverskridande aktiviteter 
 • Gemensamma utbildningsaktiviteter
 • Aktiviteter, både socialt och lärande
 • På-plats-lektioner ger möjlighet att bygga nätverk med dina klasskompisar (och framtida kollegor)

3. "Lärande genom praktik: Teamprojekt som förberedelse för arbetslivet"

 • Projekt i team (Learning by doing)
 • Uppgifter/projekt som efterliknar verkligheten
 • Mycket övningar i samarbete
 • Samarbetssorienterad utbildning
 • Agilt arbetssätt

4. "Målmedveten framgång: Att nå höga ambitioner genom ansvar och självledarskap"

 • Hög ambitionsnivå
 • Självledarskap och ansvar
 • Vi förväntar oss att du tar mycket eget ansvar
 • Vår ambition är att alla ska komma ut i jobb efter examen
 • Våra höga ambitioner gör dig förberedd för arbetslivet

STUDERA HOS OSS

RESERVANTAGNINGEN ÄR ÖPPEN

Ordinarie ansökan för utbildningar start HT24 är stängd men vi har reservantagningen öppen! 

Chas Challenge x Sandra

Chas Challenge

Aktuellt

I tisdags sparkade vi igång Chas Challenge 2024! Det här spännande projektet har snabbt blivit hjärtat i våra IT-utbildningar, tack vare det fantastiska engagemanget från våra lärare. Sandra Larsson, en av våra stjärnlärare inom kodning och spelutveckling, har varit en av nyckelpersonerna bakom detta. Med en bakgrund som civilingenjör och flera år inom IT, har Sandra, nu i sin nästan tvååriga tid här, använt sin passion och kunskap för att inspirera och leda vägen framåt. Hennes dedikation till utbildning och hennes nyfikenhet på att alltid lära sig nya programmeringsspråk är precis den energi som driver Chas Challenge.

Ett karriärbyte med Chas Extended Academy

Extended

Aktuellt

En sommardag mellan jobb satt Viktor och pratade med några vänner. “Tänk om man kunde bygga appar, vad skulle ni gjort då?” En fråga som nog har slagit oss alla någon gång. För de flesta av oss stannar drömmen vid en tanke men inte för Viktor, han kunde inte låta sin idé gå till spillo! Sagt blev gjort och Viktor började under sommaren utforska sin apputvecklaridé. Den började med en gymnasiekurs i programmering. Kanske inte den mest avancerade kursen, men det spelade inte så stor roll. Viktor hade tagit sina första steg mot en dröm. Han skulle bli apputvecklare!

Ett karriärbyte med Chas Extended Academy

Aktuellt

Extended

Vi har träffat Jerry, som är ett levande bevis på att det aldrig är för sent eller svårt att följa sina drömmar. Med en bakgrund som målare, flera år som volontärarbetare i Tanzania, 2 barn och en längtan att lämna byggbranschen, hittade Jerry Chas Extended Academy. Det var egentligen en slump att det blev just Chas Extended Academy, men idag är Jerry glad att det inte blev någon annan YH-utbildning. Balansen mellan eget arbete, att kunna planera den värdefulla tiden med familjen, i kombination med att träffa klassen och utvecklas tillsammans i The Boiler Room Experience - det är oslagbart jämfört med andra upplägg.

IT branschens hemliga Rockstars

Aktuellt

Program

DevOps

Sommaren väntar runt hörnet och vi börjar förbereda oss för antagningsbesked, examensfirande och inte minst sommarvärmen. Två personer som har extra mycket att se fram emot är Kjell och Ludvig. De studerar just nu sitt sista år på DevOps Engineers programmet och har bara några veckor kvar tills de är färdigexaminerade DevOps Engineers. 

Från tristess till drömyrket

Aktuellt

Det finns många som går runt och funderar på hur livet hade sett ut om de hade valt en annan väg. När livet blir slentrianmässigt och ekorrhjulet snurrar på, så dyker frågan upp i huvudet: Vad hade hänt om jag hade följt den där drömmen istället? 

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155