FAQ Chas Academy
Här hittar du alla vanliga frågor och svar!
Vanliga frågor och svar om antagningsprocessen
Vi erbjuder en behörighetsgivande kurs i Programmering 1 som är för dig som saknar behörigheten, vill utveckla dina färdigheter eller fräscha upp gamla kunskaper- så att du kan komma in i Chas Academy-andan från start! Vid godkänt resultat blir du behörig till Programmering 1 nivån på alla våra utbildningar. Observera att vi inte utfärdar intyg!
Låter detta som något för dig? Skicka med ett meddelande i din ansökan där du skriver att du vill gå kursen så kommer vi skicka en inbjudan!
Det spelar ingen roll vilken av Matematik 2a, 2b och 2c du läst, alla dessa ger behörighet i Matematik 2 hos oss.
Be din skola skriva ut en studieplan som du skickar in i din ansökan, se även till att skriva antagningsprovet. När du väl tagit studenten skickar du in resterande betyg och vi kan göra en korrekt bedömning. Om du går gymnasiet kan vi förlänga din kompletteringstid i ordinarie ansökan fram till 31 maj. Skickar du in betygen efter kommer du att få ett antagningsbesked vid första reservantagningen vilket är i början av juli.
Ja, det kan du. För att det ska vara godkänt tar du en skärmdump där både ditt namn, personnummer och betyg syns med i samma bild. Blir du osäker är du välkommen att kontakta oss på antagningen@chasacademy.se
Ja, för att bli antagen till våra utbildningar behöver du genomföra antagningsprovet. Om du inte genomför det är det väldigt svårt att komma in. Antagningsprov genomförs både vid ordinarie antagning och vid reservantagningen. Kallelse till antagningsprovet skickas ut i samband med att du ansöker till utbildningen.
Nej, det är inte samma antagningsprov för alla utbildningar. För att se vad som gäller just den utbildningen du ansökt till går du till utbildningens sida.
För att läsa våra utbildningar måste du ha goda kunskaper i svenska. Vi motsvarar detta till godkänt betyg i svenska 1/svenska som andraspråk 1 eller motsvarande. Det kan exempelvis vara att du jobbat flera år i Sverige där du pratat svenska dagligen. Då kan du be om ett intyg av din arbetsgivare som intygar dina kunskaper i svenska.
För dig som skickat in en sen ansökan innan den 12 augusti kommer att få ett antagningsbesked mellan 14-16 augusti, alltså under v.33.
Vanliga frågor och svar om studierna
Undervisningen är på svenska men viss kurslitteratur samt programmeringsspråk är på engelska. För att kunna ta del av undervisningen måste man ha goda kunskaper i svenska både i tal, skrift och förståelse.
Kurslitteratur
Du behöver inte köpa in någon kurslitteratur inför utbildningsstarten, all kurslitteratur tillhandahåller vi.
Om du har en varaktig funktionsnedsättning eller andra utmaningar som kan styrkas med läkarintyg så är du berättigad till särskilt pedagogiskt stöd. Det kan exempelvis vara hörselnedsättning, synnedsättning, dyslexi, ADD, ADHD, autism mm. För att få detta stöd kontaktar du oss din karriär-och studiesamordnare i samband med att du blir antagen till en utbildning. Kontaktuppgifter kommer du då ta del av via vår skolportal. Ni bokar sedan in ett möte för att ta detta vidare. Det är viktigt att kontakta oss gällande detta så fort du blir antagen för att vi ska kunna sätta in nödvändiga stödinsatser i tid.
Studierna är 100% vilket innebär att man måste lägga ner ca. 40 timmar i veckan på sina studier, det innefattar både föreläsningar, egna studier och gruppuppgifter. Om du sedan vill ta beslut om att jobba på din fritid så är det upp till dig. Vi rekommenderar då att du lägger jobb på kvällar och helger.
Ja, alla våra utbildningar kräver att man har en laptop och det är du som studerande som ansvarar och bekostar denna själv. Under fliken "Förbered dig" på utbildningarnas sida hittar du mer information om vilken dator vi rekomenderar för just din utbildning.
Alla våra utbildningar är kostnadsfria (förutom viss kurslitteratur och dator som man måste bekosta själv) och helt CSN berättigade. Det är ditt ansvar att ansöka om studiemedel hos CSN och det gör du via mina sidor på https://www.csn.se/
Efter att du registrerat dig hos CSN kommer du att få besked om din första utbetalning. Notera att det sker först efter att du blivit antagen och utbildningen har startat.
Har du frågor gällande CSN är det oftast enklast att kontakta dem direkt eller ta kontakt med din Karriär- och studiesamordnare.
I Stockholm ligger våra lokaler på Arenavägen 61, våning 9 mitt i Globen Shopping.
Om du väljer att läsa våra utbildningar på en annan ort, har vi samarbete med Scandic hotel där alla undervisningstillfällen som är på plats äger rum i förhyrda konferensrum, i respektive stad.