YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Utbildningar som Fullstackutvecklare

Men våra utbildningar inom fullstack kan du förbereda dig för ett yrkesliv som fullstackutvecklare. Här har vi samlat alla Chas Academys utbildningar inom Fullstack!

En samling av våra utbildningar inom fullstack

Vilken utbildning inom fullstackutveckling passar dig?

Chas Academy har tre olika utbildningar inom fullstackutveckling och här nedan har vi samlat dom för att du ska få en bra förståelse för vad som skiljer dessa tre åt. Vill du gå mer åt backend eller frontend? Eller vill du ha lika bra grundläggande kunskaper inom båda? Här hittar du svar på vilken utbildning som passar dig!

.Net

En .NET utbildning med fokus på programmeringsspråket C#, där du får färdigheter i att skapa och underhålla både webb- och företagsapplikationer. Utbildningen ger en omfattande kunskap i allt från frontendutveckling med JavaScript till backendutveckling och databashantering. Efter avslutad utbildning kan du välja att specialisera dig antingen som en fullstackutvecklare med förståelse för hela utvecklingsstacken eller fokusera på backend med API:er och microservices. Denna utbildning har mer fokus på backend och låter det intressant? Kolla då in vår utbildningssida om .NET utbildningen.

Open Source (f.d fullstack webbutvecklare) 

I Open Source-utbildning (f.d fullstack webbutvecklare) lär du dig webbutveckling och öppen källkodsprogrammering, inklusive frontend och backend-tekniker med HTML, CSS, JavaScript och PHP. Utbildningen fokuserar på att bygga användarvänliga webbgränssnitt och robusta serverlösningar. Efter avslutad kurs kan du arbeta som webbutvecklare, backend-utvecklare, bidragsgivare i öppen källkodsprojekt eller ta roller som projektledare eller IT-konsult Vill du skapa en bred grund i förståelsen av fullstackutveckling? Då ska du utbilda dig i Open Source.

JavaScript 

Som fullstackutvecklare inom JavaScript lär du dig frontend och backend med tekniker som JavaScript, TypeScript, React.js och Node.js. Programmet täcker även viktiga områden som UX-design, versionshantering och agila arbetsmetoder. Efter avslutad utbildning har du möjligheten att arbeta inom en mängd olika sektorer och kan ta dig an roller som projektledare eller teknisk konsult. Vår JavaScript utbildning har större fokus på frontend än ovan utbildningar, med möjligheter att specialisera sig inom frontend eller backend om det önskas!

Fullstack Open Source (f.d fullstack webbutvecklare)

Fullstack Javascript

Fullstack .NET

Studera till Fullstack i hela Sverige

Var kan jag studera till fullstack?

Vår bas är i Stockholm, men tack vare Chas Extended Academy så kan du studera till Fullstackutvecklare JavaScript över stora delar av Sverige. Välj mellan orterna Luleå, Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Göteborg, Linköping, Malmö eller Stockholm. Chas Extended Academy är ett flexibelt och modernt sätt att läsa en YH utbildning, där vi kombinerar onlineutbildning och utbildning på plats. Du får flexibilitet och frihet i att planera din tid själv samtidigt som du har en tillhörighet med en klass som du träffar och utvecklas tillsammans med. Låter det som något för dig? Chas Extended Academy är ett perfekt sätt att förbereda sig för en ny karriär!

Vanlig frågor om fullstackutvecklare

Här nedan har vi samlat alla vanliga frågor och svar om våra fullstackutbildningar. 

Vad är fullstack?

"Fullstack" betecknar webbutvecklare som är experter på både frontend (användargränssnitt) och backend (server och databaser) av webbapplikationer. Denna kompetens gör en fullstackare till mångsidiga och värdefulla resurser i utvecklingsprojekt, eftersom de kan hantera hela utvecklingsprocessen, från gränssnitt till databasintegration.

Är webbutvecklare och fullstackutvecklare samma sak?

Nej, webbutvecklare och fullstackutvecklare är inte exakt samma sak, även om det finns överlappningar i deras roller och ansvarsområden.

En webbutvecklare är någon som specialiserar sig på att skapa webbplatser och applikationer för internet. Webbutveckling kan delas in i två huvudområden: frontend-utveckling (klient-sidan) och backend-utveckling (server-sidan). Frontend-utvecklare arbetar med den visuella och interaktiva delen av en webbplats som användarna ser och interagerar med, medan backend-utvecklare fokuserar på databasen, servern, och applikationerna som kör webbplatsen bakom kulisserna.

En fullstackutvecklare å andra sidan är en person som har kompetens inom både frontend- och backend-utveckling. De kan hantera alla aspekter av webbutveckling, inklusive databaser, server, systemteknik och klient-sidan. Det betyder att de kan bygga en hel webbapplikation från grunden, hantera allt från användargränssnittet till databasoperationer.

Kort sagt, medan en webbutvecklare kan specialisera sig på antingen frontend eller backend, har en fullstackutvecklare kunskap och färdigheter inom båda områdena.

Är fullstackutvecklare ett eftertraktat yrke?

Som fullstackutvecklare är du högt eftertraktad på arbetsmarknaden, med förmågan att behärska både frontend- och backend-tekniker. Denna mångsidighet erbjuder flexibilitet och effektivitet, värdefulla egenskaper för företag som söker kostnadseffektiva lösningar. Din breda överblick över projektets olika delar gör dig ovärderlig för roller som kräver projektledning och teknisk koordination, vilket stärker din roll som en central resurs inom IT- och utvecklingsområdet.

Finns fullstack utbildningarna i Stockholm?

Ja, alla fullstackutbildningar finns i Stockholm där våra nyrenoverade lokaler ligger mitt i Globen Shopping vilket ger bra förbindelser till kollektivtrafiken och är lätta att ta sig till. Vi har öppet för alla våra studerande på veckorna oavsett om man har lektion eller inte, så är man alltid välkommen att studera i våra inspirerande aktivitetsrum och grupprum.  

Vår Fullstackutvecklare JavaScript finns även på orterna Malmö, Göteborg, Linköping, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå då det är en extended utbildning.

Vad är skillnaden på utbildningarna i fullstackutveckling?

.NET-utbildningen fokuserar på C# och backendutveckling, inkluderar frontendutveckling med JavaScript, och förbereder för roller som fullstackutvecklare eller backend-specialist. Open Source-utbildningen erbjuder breda kunskaper i webbutveckling med HTML, CSS, JavaScript, PHP och öppen källkodsprogrammering, lämplig för roller som webbutvecklare eller IT-konsult. JavaScript-utbildningen fokuserar på frontendutveckling med JavaScript och relaterade tekniker, samtidigt som den täcker backend, vilket öppnar för roller inom olika sektorer och möjligheter till specialisering.

Sammanfattningsvis fokuserar .NET utbildningen på C# och backend, medan Open Source utbildningen ger en bred överblick över både frontend och backend med öppen källkodsprogrammering. JavaScript utbildningen inriktar sig mer på frontendutveckling, men inkluderar även backend-kunskaper. De olika fokusområdena ger unika karriärvägar inom IT.

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155