YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Våra YH-utbildningar

En översikt av våra utbildningar

Gör dig redo för en ny karriär

Chas Academy är yrkeshögskolan som gör dig redo för en ny karriär inom IT. Alla våra yh utbildningar har olika inriktningar - där vi erbjuder allt från utbildningar fokuserade mot digital design och utbildningar som mer handlar om programmering och utveckling. Eller vill du hitta en balans mellan design och utveckling? Oavsett vad du är intresserad av så är vi början på vägen till en ny karriär inom IT.

Utforska alla våra utbildningar

Navigera runt och utforska alla våra YH utbildningar på Chas Academy. Här hittar du alla våra utbildningar inom webbdesign, programmering och mjukvaruutveckling? På Chas Academy finns alla möjligheter till en ny karriär!

Fullstack Open Source (f.d fullstack webbutvecklare)

Fullstack .NET

Vår .NET-utbildning ger dig kompetenser i C# för att skapa webb- och företagsapplikationer. Den täcker allt från frontendutveckling med JavaScript till backendutveckling och databashantering. Söker du en ny karriär där du skapar webb- och företagsapplikationer? Då är .NET utbildningen något för dig!

YH-POÄNG: 410
STUDIETAKT: 100%
PLATS: Stockholm

Intresseanmälan

Här kan du fylla i en intresseanmälan för den eller de utbildningar du är intresserad av så kontaktar vi dig med mer information. Du kan även skicka in denna om du har svårt att bestämma dig och vill ha lite hjälp på traven! 

Vilka program är du intresserad av?

Något gick tyvärr snett. Försök gärna igen!

Din intresseanmälan har skickats!

Stort tack för ditt meddelande! Vi återkommer så snart som möjligt.

Vilken YH-utbildning ska jag välja?

Vårt omfattande utbud är designat för att möta en mängd olika intressen och ambitioner, och vi är här för att hjälpa dig i sökandet efter den perfekta yh-utbildningen. Att navigera genom det stora urvalet av utbildningar och bestämma sig för den som bäst motsvarar dina personliga och professionella mål kan vara en utmaning. För att underlätta ditt val, varför inte positionera dig på vår Academy-skala nedan, eller utforska vårt yrkestest för att upptäcka vilka program som skulle kunna vara ideala för dig?

PROJEKTLEDNING ELLER UTVECKLING?

Den första skalan du behöver placera in dig på är om du framförallt vill arbeta med att utveckla (programmera och designa) eller om du vill arbeta med projektledningen och att styra processerna kring utvecklingen.

PROJEKTLEDNING
Känner du att du är en person som gillar att leda arbetet och hjälpa andra att använda sin kompetens och talang? Du är du troligen mer intresserad av projektledningen.

UTVECKLING
Känner du istället att du älskar att vara kreativ och utveckla nya lösningar? Då passar du troligen bäst på utvecklarsidan.

SYSTEMFOKUS ELLER ANVÄNDARFOKUS?

Nästa skala handlar om vilket perspektiv du framförallt vill ha i ditt jobb. Vill du fokusera mer på användarna av ett IT-system och deras behov eller vill du fokusera mer på logik, data och verksamhetens processer?

ANVÄNDARFOKUS
Känner du att slutanvändarens upplevelse i form av design och behov är det mest intressanta? Att fundera ut vad som fungerar bäst och vad som ger bäst resultat för andra människor? Då är det användarfokus du ska satsa på.

SYSTEMFOKUS
Känner du istället att logiska lösningar, analys av data och att skapa lösningar som utan att synas effektiviserar verksamheten? Då lutar du mer mot systemfokus.

ACADEMY-SKALAN

Program Icon

Fullstack Open Source (f.d fullstack webbutvecklare)

Program Icon

Fullstack .NET

Program Icon

Fullstack Javascript

Program Icon

DevOps Engineer

Program Icon

Frontendutvecklare

Program Icon

UX/UI-designer och frontend

Program Icon

Systemutvecklare

Systemfokus

Användarfokus

Utveckling

Projektledning

Program IconProgram IconProgram IconProgram IconProgram IconProgram IconProgram Icon

Vanliga frågor och svar om yh-utbildningar

Vad är en YH utbildning?

En YH utbildning, eller yrkeshögskoleutbildning, är en form av eftergymnasial utbildning som fokuserar på att ge praktisk och arbetsmarknadsanpassad kompetens. YH utbildningar tas fram i samarbete med arbetsgivare för att säkerställa att de matchar aktuella behov i näringslivet. Våra YH utbildningar är två år långa och leder till en yrkeshögskoleexamen. De är kända för att kombinera teoretisk undervisning med praktisk erfarenhet, som inkluderande LIA (Lärande i Arbete), vilket är arbetsplatsförlagd utbildning.

Är YH utbildning och KY utbildning samma sak?

KY utbildning står för Kvalificerad yrkesutbildning och är föregångaren till det som idag heter Yrkeshögskola. KY utbildningar fungerade på ungefär samma sätt som Yrkeshögskoleutbildningar gör idag. 

KY-utbildningar, som fanns i cirka 15 år, ersattes av YH utbildningar när den nya yrkeshögskolan etablerades 2009. Fram till 2013 fanns både KY- och YH utbildningar parallellt under en övergångsperiod, men idag är alla utbildningar inom yrkeshögskolan YH utbildningar.

Finns våra YH utbildningar på distans?

Nej, vi erbjuder istället Chas Extended Academy där våra utbildningar inte är som traditionella distansutbildningar. Med Chas Extended erbjuds en hybridlösning som kombinerar fördelarna med klassrumsstudier med flexibiliteten att studera hemifrån. Vilket ger dig fler studievalsmöjligheter. Du deltar i ett team, aktiviteter och LIA i din hemstad och är samtidigt en del av en klass över hela Sverige, vilket ger en känsla av gemenskap och samarbete trots distansen. Låter det intressant med Chas Extended Academy? Det är du inte ensam om att tycka!

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155