YH-utbildningar

YH-utbildningar

Chas extended academy

Yrkeshögskolan som finns på din hemort

Chas Extended Academy

Chas Academys utbildningar finns från Luleå i norr till Malmö i söder. Innebär detta att ví har flera skolor på många olika platser i Sverige? Både ja och nej. Läs mer här nedan så förstår du det briljanta vi har skapat med Chas Extended Academy!

Det bästa av två världar

Samma utbildning - på flera orter

Hur skapar man en utbildning som har samma kvalitet som en IRL-utbildning, men som har flexibiliteten att alla ska kunna skapa sig förutsättningar för en ny karriär? Med Chas Extended såklart! Chas Extended är som det kallas på ett myndighetsspråk en satellitutbildning, där du som Extended-studerande tillhör en klass med klasskamrater både i din stad och från flera svenska städer. De studerande i varje stad utgör ett eget lokalt team och träffas fysiskt på regelbunden basis - antingen hos vår samarbetspartner Strawberry hotell eller hos ett av våra samarbetsföretag. Modernt, smart och enkelt - nu kan alla skaffa sig förutsättningar för en ny karriär inom IT!

En modern YH-utbildning 

Anledningen till att vi valt att kalla utbildningen Extended är för att vi vill att den ska hålla samma kvalitet som våra utbildningar på plats i Globen. Med kvalitet åsyftas inte bara själva undervisningen. Vi är också fast beslutna om att varje Extended-studerande ska känna att de tillhör ett sammanhang, att de har möjlighet att växa tillsammans med andra och att de har fri tillgång till en inspirerande och trygg lärandemiljö.

Frihet och flexibilitet

På Chas Extended Academy genomför vi utbildningen med en modern approach. Som studerande ingår du i en dynamisk grupp med deltagare från olika städer över hela Sverige. Ni samarbetar i olika projekt och uppdrag genom hela utbildningen, och detta speglar arbetslivets moderna verklighet där team ofta är geografiskt utspridda.

Även om studiegruppen på din ort träffas regelbundet varje vecka, innebär stora delar av utbildningen distansarbete. Du deltar aktivt i online-sessioner och samarbetar digitalt med dina teammedlemmar från andra orter i olika projekt och större uppgifter.

Du kommer att göra LIA i din hemstad, du kommer att träffa andra studerande i din hemstad - men ni kommer att tillhöra och samarbeta med en klass som finns över hela Sverige. Det bästa av två världar enligt oss!

Så hur går det egentligen till?

Du söker den utbildning som du är intresserad av, den enda skillnaden är att när du söker en av våra extended utbildningar kommer du att behöva välja de orter du vill söka utbildningen på. 

När du är antagen till din Chas Extended utbildning kommer du att tilldelas en klass och ett team, som du kommer att studera med genom utbildningens gång. Men det fina med Chas Extended är att det inte stannar här utan under utbildningen kommer vi hjälpa er med alla förberedelser som behövs för att bli redo inför den nya karriären där du bor!

The boiler room experience - som det riktiga arbetslivet

För att Extended-teamen ska få ses under schyssta förutsättningar har vi startat ett långtgående samarbete med Strawberry Hotel. Samarbetet utgör en central byggsten i ett större koncept som vi valt att kalla “The Boiler Room Experience” och innebär att vi skapar en mötesplats där olika team samlas en gång i veckan, både på plats och digitalt, och löser verklighetstrogna beställningar från arbetslivet.

The ice breaker experience - få kontakt med din blivande bransch

The Ice Breaker Experience innebär att attraktiva techföretag i samarbete med oss öppnar dörren för våra Extended-studerande och låter dem sitta på deras kontor för att bedriva sina studier.  Med The ice breaker experience bryter vi isen som idag finns mellan studerande och det riktiga arbetslivet - och gör så att dessa kommer närmre varandra och träffas. Bra för dig och bra för våra samarbetspartners!

Vanliga frågor om Chas Extended Academy

Är Chas Extended det samma som en distansutbildning?

Nej. Med ett stort Nej. Chas Extended innebär att du läser din utbildning på din hemort, där du dagligen träffar flera studerande som läser samma utbildning. På YH språk kallas detta satelitutbildning och ska inte förväxlas med distansutbildning. Det krävs att du träffar dina medstuderande och att ni samarbetar i både projekt och i konceptet “boiler room”. Du kommer inte att sitta ensam hemma och följa en klass på distans.

Finns Chas Extended på alla orter i Sverige?

Chas Extended finns idag i Luleå, Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Linköping, Göteborg och Malmö. Vi öppnar ständigt upp nya orter för våra extended utbildningar, så håll ett öga när utbildningar uppdateras i början av januari varje år! 

Finns alla våra utbildningar som Extended?

Vår målsättning är att alla utbildningar ska finnas som extended. Men idag finns Fullstackutvecklare JavaScript, Frontendutvecklare och Systemutvecklare. 

Vill du läsa din drömutbildning i din hemstad?

Chas Extended Academy finns idag på orterna Luleå, Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg, Linköping och Malmö. Det gör att vi täcker stora delar av landet med våra populära YH utbildningar. Vill du veta vilken utbildning som går att läsa i vilken stad? Gå då in på varje utbildnings respektive sida för att se var den går att läsa som extended. Och har du redan bestämt dig? Då är det dags att gå vidare till anmälan!

Läs vad våra Chas Extended studerande tyckter om utbildningen!

Chas Fullstack JavaScript extended program passar perfekt för dig med många bollar i luft. Det flexibla upplägget gör att du bestämmer till stor del när du vill studera. I och med ”boilerroom” upplägget där du träffar 5-9 personer i klassen engång i veckan blir du inte heller helt socialt av skärmad!

-  Jens Bengtsson, Fullstack JavaScript Göteborg

Det som lockade mig att söka utbildningen var lovande yrkesutsikter och att jag gillar problemlösning. Som nybörjare i programmeringsvärlden kände jag mig rätt nervös inför terminsstarten, men jag hade inte behövt oroa mig. Lärarna är väldigt inspirerande och stöttande, studieupplägget är väl genomtänkt och det märks verkligen att skolan bryr sig om oss studerande.

- Ellen Sandqvist, Fullstack JavaScript Umeå

Open Boiler Room for a day!

Öppet hus

Har du sökt till en av våra extended utbildningar och är nyfiken på hur det fungerar när man sitter i team på olika orter? Eller är du bara lite nyfiken på vad allt det här med extended innebär? Då ska du kika in detta!! 

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155