YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

LIA praktik med Chas Academy

LIA-perioden är din chans att sätta dina nyvunna kunskaper i praktisk användning. I denna guide har vi samlat all viktig information du behöver för att förbereda dig inför LIA praktiken.

Vi guidar dig till din drömpraktik

LIA - Lärande i Arbete

LIA representerar en unik möjlighet att tillämpa och utveckla dina teoretiska kunskaper genom praktik på ett företag. Placerad som näst sista kurs över de två åren av din utbildning, kommer du väl förberedd med alla teoretiska verktyg som behövs för din LIA-period.

Hur fungerar LIA? 
LIA är inte bara en del av utbildningen; det är en tydlig väg mot nya karriärmöjligheter! Vi har strukturerat LIA-perioden som en sammanhängande 6-månadersperiod för att ge dig möjligheten att fördjupa ditt lärande i en verklig arbetsmiljö. Under din LIA blir du ofta involverad i pågående projekt, och medvetna om att branschens projekt ofta sträcker sig över längre perioder, vill vi ge dig chansen att delta från projektets början till slut. Vi tror på att erbjuda våra studerande en praktisk och heltäckande erfarenhet som förbereder våra studerande för en framgångsrik start på sin nya karriär.

Leder ofta till jobb

Lärande i arbete är en viktig del av hela yrkeshögskolans utbildningsidé. Genom att du använder dina nya kunskaper i en praktisk miljö, blir du redo att arbeta direkt efter din utbildning. Men hela LIA sökandet kan vara ett stressmoment, så vi har samlat lite bra tips för att du ska både hitta en LIA som passar dig, men som också ger dig förutsättningarna för att på riktigt ge dig en ny karriär!

Börja sök LIA tidigt

Börja sök LIA tidigt. Att börja ditt sökande efter en LIA-plats i tid är A och O för att få drömpraktiken. Att vara ute i god tid ger dig möjligheten att noggrant utforska och välja bland en mängd spännande företag. Det ger dig även tid att förbereda en stark ansökan som verkligen visar ditt engagemang och dina färdigheter. Genom att ta initiativet tidigt, öppnar du dörren till en praktikupplevelse som inte bara berikar din utbildning, utan också lägger grunden för din framtida karriär.

Sök det som passar dig

Praktikperioden representerar startskottet för din nya karriär, och därför betonar vi vikten av att du personligen söker din praktikplats. Eftersom endast du känner till dina karriärmål och vilka typer av företag som engagerar dig, är det viktigt att du väljer din LIA-plats baserat på vad som bäst främjar din väg mot en framgångsrik framtida karriär. Men vi är självklart med och guidar dig på vägen.

Våra samarbeten underlättar

Under utbildningen vill vi hela tiden främja en balans mellan självledarskap och ett etablerat nätverk. Vi har nära samarbete med branschen som redan under år ett tar emot studerande i form av Icebreakers, liveprojekt som görs mot företag, företagsbesök och gästföreläsningar. Detta medför att du som studerande på ett enkelt sätt kan utvidga ditt nätverk inom IT-sektorn tidigt så att när du under år två ska ut på LIA redan etablerat kontakt med företagen vi samarbetar med.

Vanliga frågor om LIA

Är det svårt att hitta LIA praktik?

Så länge du är ute i god tid och börjar söka så är det inte svårt att hitta en LIA. Men det är viktigt att vara ihärdig och fortsätta söka även om man får några nej i början. Redan när du startar utbildningen börjar vi hjälpa dig med att förbereda dig inför LIAn och ditt LIA sökande.

Hur lång är en LIA period?

En LIA period är ca 6 månader, alltså en tredjedel av din utbildning. LIA utförs under år två när du genomfört alla de teoretiska kurserna. Praktiken blir kopplingen mellan dina nya teoretiska kunskaper och det praktiska arbetslivet!

Artiklar inom ämnet Lärande i Arbete

10 tips inför LIA söket

LIA

Studerande

Aktuellt

Program

Fullstack

När man påbörjar sin resa med en yrkeshögskoleutbildning dyker det upp en hel del funderingar. Toppen på listan? Jo, LIA (praktik) såklart. Frågor som "Kommer jag att få någon LIA?", "Hur får jag tag på en?", och "Tänk om jag blir utan?" är vanliga. Och ja, LIA är ju hjärtat i yrkeshögskolan! Det är där man får chansen att omsätta teori till praktik och visa vad man går för.

Chas Talk med Lotta Saxe

Chas Talks

LIA

Aktuellt

I vår senaste Chas Talk fick vi privilegiet att utforska karriärresan och de insikter som Lotta Saxe, byråchef på Knack Konsulter & Rekrytering, har samlat på sig genom över två decennier inom kommunikation och digital marknadsföring. Med en bakgrund som sträcker sig från historia och arkeologi till framträdande roller inom marknadsföring, delar Lotta med sig av sin unika väg till framgång.

Skapa nya möjligheter inom IT med din gamla karriär.

Samarbeten

LIA

Aktuellt

Något många som söker till oss undrar över är, kan jag verkligen gå denna utbildning trots att jag bara jobbat med det här innan? Kan jag verkligen ta med mig mina erfarenheter från mitt tidigare yrke in i den nya karriären och in i studierna? Och det självklara svaret är ja, såklart! Sanningen är att de flesta som börjar studera hos oss har en helt annan bakgrund inom något helt annat yrke än inom IT. 

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155