YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

CHAS TALK MED TOR RAUDEN KÄLLSTIGEN

Från Idé till Innovation: Tor Rauden Källstigens Tech-resa

Chas Talk med Tor Rauden Källstigen

I årets sista Chas Talk möter vi Tor Rauden Källstigen, en tech-visionär med en karriär som sträcker sig från ungdomliga projekt till ledande AI-startups. Vi passade såklart på att intervjuva honom för att kunna dela med oss av hans fantastika resa. I intervjun delar han sina erfarenheter och insikter, och ger en sällsynt inblick i hur han kombinerar teknik och kreativitet. Häng med för en inspirerande resa i Källstigens innovativa värld.

Berätta lite om dig själv och din karriärresa, hur började du din karriär?
Jag hittade ofta på projekt som liten. Gradvis blev projekten mer och mer uppstyrda, i sin karaktär. Jag började göra lokal-tv och fotografera under gymnasietiden. Det ledde till jobb för kommunikationsbyråer. Strax därefter byggde jag min första tech-startup. Sedan dess har jag stannat kvar i tech-fältet. Det är en rolig sfär att vara i, med många framåtblickande och speciella personligheter.

Huvudrubriken i din Chas Talk var “bygga ett företag med AI”. AI är idag något som alla pratar om men samtidigt något vi faktiskt levt med länge utan att vi tänkt på det. Kan du ge oss en inblick i hur du jobbat med AI och hur du tog hjälp av AI när du byggde upp ditt/dina företag?
Utvecklingen inom machine learning har skapat förutsättningar att bygga tjänster runt både taligenkänning och talsyntes. De framstegen ledde till att jag började utforska hur tekniken kan tillämpas för att lösa problem som vanligt folk har i sin vardag.

I ditt Chas Talk så uppmanar du våra studerande att att testa och experimentera, vill du utveckla det? 
Något som är förtjusande med ny teknik är att den alltid kommer med nya möjligheter. Men exakt hur den ska användas är sällan självklart. För att lära känna nya tekniska lösningar brukar jag göra experiment av den enkla anledningen att: ha kul. Det gör att jag fortsätter utforska. Lär mig teknikens svagheter och styrkor. De kunskaperna kan sedan appliceras i affärssammanhang.

När man tittar på ditt CV så har du hunnit med en hel del. Vad har du för planer framöver? 
Jag är för närvarande inne i en utforskande fas. Provar mig fram, och pratar med intressanta människor – för att se vilken idé som känns rätt att satsa på. Tanken är att snart börja bygga på nästa stora grej. 

Sista frågan vi ställer alla våra gästföreläsare, vad vill du ge våra studerande för medskick inför deras framtida karriär inom techbranschen?
Försök att klura ut vad du själv tycker är genuint spännande. Oavsett rådande hype, eller vad som känns affärsmässigt rätt för stunden. Baserat på din magkänsla kommer du att våga utmana dig i vad du tar dig an. Och på så vis utvecklas massor som person.

Vi säger tack till Tor för massa ny insperation som vi kommer ta med oss in i det nya året. Är ni mer intresserade av att läsa om hans karriär så tveka inte att gå in på hans hemsida https://www.torrauden.com/

Chas Talks

Aktuellt

2023-12-22 — Sofia Jönsson

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155