YH-utbildningar

YH-utbildningar

Chas Challenge x Sandra

Come Chas Challenge med Sandra Larsson

Våra studerande förvandlar utmaning till innovation med Chas Challenge.

Kick-off för Chas Challenge 2024

I tisdags sparkade vi igång Chas Challenge 2024! Tack vare det fantastiska engagemanget från våra lärare har det här spännande projektet snabbt blivit hjärtat i våra IT-utbildningar.

Sandra Larsson, en av våra stjärnlärare inom programmering, har varit en av nyckelpersonerna bakom detta. Med en bakgrund som civilingenjör och flera år inom IT, har Sandra, nu i sin nästan tvååriga tid här, använt sin passion och kunskap för att inspirera och leda vägen framåt. Hennes dedikation till utbildning och hennes nyfikenhet på att alltid lära sig nya programmeringsspråk är precis den energi som driver Chas Challenge.

Hjärnan bakom Chas Challenge

Möt Sandra Larsson

Med nästan två års erfarenhet på Chas Academy har Sandra Larsson redan lämnat ett bestående intryck. Som en dedikerad lärare inom programmering, har Sandra en passion för utbildning och en oändlig nyfikenhet på nya programmeringsspråk. "Det mest spännande programmeringsspråket är det jag inte har testat än," delar hon med ett leende, även om hon erkänner en särskild kärlek till JavaScript och Python för deras användarvänlighet och flexibilitet.

Varför undervisning?

Sandra finner stor glädje i att utveckla och presentera uppgifter som inte bara är utmanande utan också roliga för studenterna. Det som gör jobbet särskilt givande på Chas Academy är att se individer från helt olika bakgrunder omvandlas till skickliga programmerare på bara 1,5 år.

Chas Challenge: En plattform för innovation

För Sandra representerar Chas Challenge mer än bara ett projekt; det är en katalysator för samarbete och innovation. Initierat av Sandra och hennes lärarkollegor, är detta unika program designat för att förena studenrande från olika utbildningar - från UX-design till fullstack-utveckling och DevOps - i en gemensam strävan att skapa kompletta applikationer från koncept till hosting.

"Chas Challenge är vårt sätt att efterlikna den verkliga arbetsmiljön där exempelvis Frontendutvecklare och UX-designers måste samarbeta effektivt och där Fullstackutvecklare och DevOpsare får testa på hur det är att jobba ihop" förklarar Sandra. Genom detta cross-programprojekt får de studerande en försmak av hur det är att arbeta i den verkliga IT-världen, en erfarenhet som är ovärderlig.

Framgångshistorier och framåtblick

När Sandra reflekterar över förra årets Chas Challenge, lyser hon upp vid minnet av de exceptionella projekten som "Plantamera" och "Tiny Treasures" vilka inte bara visade på de studerandes kreativitet utan även deras förmåga att överskrida förväntningarna. Med ett tema fokuserat på Greentech förra året, är det med spänning hon avslöjar att årets tema är AI - ett område rikt på potential för omvälvande innovationer.

Vägen framåt

Sandra ser fram emot årets upplaga av Chas Challenge med stor förväntan. "Mitt hopp är att alla deltagare ska känna "wow", vi skapade den bästa appen tillsammans!'" Hon tror att AI-temat kommer att inspirera de studerande till nya höjder av kreativitet och utveckling av nya kunskaper. "Jag tror att våra studerande kommer att komma på jättebra grejer. Och det är ju det som är så spännande, vad kommer de komma på och vad kommer de att skapa?". 

Inför framtiden och möjligheterna med LIA (Lärande i Arbete), betonar Sandra vikten av Chas Challenge som en förberedelse: "Det ger de studerande chansen att delta i ett större projekt, vilket inte bara är en värdefull punkt i deras portfolio utan också stärker deras självförtroende och samarbetsförmåga."

Med Sandra Larssons ledarskap ser Chas Academy fram emot ännu ett framgångsrikt år med Chas Challenge, redo att rusta nästa generations IT-professionella med de färdigheter och erfarenheter de behöver för att blomstra i en ständigt föränderlig bransch.

Chas Challenge

Aktuellt

2024-04-04 — Sofia Jönsson

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155