Överlägg

Så ansöker du

Ansökan - Steg för steg

 • 1.

  Börja med att hitta din drömutbildning! Klicka sedan på den rosa knappen längst upp på denna sida för att starta din ansökan!

 • 2.

  Bifoga dina gymnasiebetyg eller motsvarande i din ansökan. Dokumenten ska vara i PDF eller JPG. Söker du genom Reell kompetens så är det viktigt att du skickar in CV, personligt brev. Läs mer om Reell kompetens längre ner på sidan.

 • 3.

  Skicka in din ansökan! Vi hör av oss till dig om du glömt något dokument eller behöver komplettera för att öka dina chanser!

 • 4.

  Anmäl dig till urvalstestet. Du som söker rangordnas ENBART efter ditt testresultat. Vi bryr oss inte om dina meritpoäng från gymnasiet eller högskoleprovet. Läs mer om urvalstestet nedan!

Antagning - Viktiga datum

 • 1.

  7 februari:

  Antagningen öppnar

 • 2.

  15 maj:

  Ordinarie antagning stänger

 • 3.

  Maj:

  Urvalstesten äger rum

 • 4.

  Midsommarveckan:

  Du som sökt under ordinarie ansökningstid får ditt antagningsbesked

 • 5.

  Slutet av augusti: Uppropen äger rum

Vi öppnar ansökan 7 februari för terminsstart HT-23!

Reell kompetens

Om du saknar formella betyg eller meriter för behörighet men sitter på kompetensen i form av ex. många års arbetslivserfarenhet så kan du skicka in en ansökan där du begär en prövning av reell kompetens. Viktiga dokument att skicka in då är CV, personligt brev, arbetslivsintyg och andra intyg. Om du är osäker är det bara att du hör av dig så hjälper vi dig!

Hör av dig till antagningen@chasacademy.se eller 0735056910.

Urvalstest

När vi har behandlat din ansökan kommer du att få en inbjudan till ett urvalstest. Urvalstestet är ett test där du som sökande kan samla urvalspoäng. Dessa poäng blir sedan avgörande för om du kommer in på programmet eller inte, tar du inte provet får du 0 i urvalspoäng. Du kan inte bli underkänd på testet utan kan enbart samla poäng.

Det kommer inte ske något urvalstest för de som söker reservantagningen

Har du några funderingar kring din ansökan? Tveka inte att kontakta oss på antagningen, antagningen@chasacademy.se eller 073- 525 41 42.

Antagningsansvarig

Har du några frågor eller funderingar kring din ansökan till Chas Academys kurser?

Tveka inte att kontakta Sofia eller Madeleine på antagningen.

E-post: antagningen@chasacademy.se

Sofia Jönsson

Karriär-och studiesamordnare samt antagningsansvarig

E-post: sofia.jonsson@chasacademy.se Telefon: +46 735056910