Överlägg

Så ansöker du

Ansökan - Steg för steg

 • 1.

  Börja med att hitta din drömutbildning! Klicka sedan på den rosa knappen längst upp på denna sida för att starta din ansökan!

 • 2.

  Bifoga dina gymnasiebetyg eller motsvarande i din ansökan. Dokumenten ska vara i PDF eller JPG. Söker du genom Reell kompetens så är det viktigt att du skickar in CV, personligt brev. Läs mer om Reell kompetens längre ner på sidan.

 • 3.

  Skicka in din ansökan! Vi hör av oss till dig om du glömt något dokument eller behöver komplettera för att öka dina chanser!

 • 4.

  Anmäl dig till urvalstestet. Du som söker rangordnas ENBART efter ditt testresultat. Vi bryr oss inte om dina meritpoäng från gymnasiet eller högskoleprovet. Läs mer om urvalstestet nedan!

Antagning - Viktiga datum

 • 1.

  9 februari
  Antagningen öppnar

 • 2.

  20 maj
  Ordinarie antagning stänger

 • 3.

  24 maj - 3 juni
  Urvalstesten äger rum

 • 4.

  Midsommarveckan
  Du som sökt under ordinarie ansökningstid får ditt antagningsbesked

 • 5.

  v.35 Uppropen äger rum

Vi på antagningen har semester mellan den 16/7 – 2/8 och finns inte tillgängliga under denna period. Det går fortfarande att skicka in din ansökan under denna period men alla dina frågor besvarar vi så fort vi är åter igen efter semestern. 

Än är det inte försent, sen ansökan öppen!

Vi stängde ordinarie ansökan torsdagen den 20 maj men det är inte försent för det för vi har nämligen sen ansökan öppen! Så vänta inte med din ansökan utan ansök redan idag för att ha en chans att komma in på din utbildning!

Sen ansökan är öppen till 30 augusti i mån av plats till alla våra utbildningar.

Reell kompetens

Om du saknar formella betyg eller meriter för behörighet men sitter på kompetensen i form av ex. många års arbetslivserfarenhet så kan du skicka in en ansökan där du begär en prövning av reell kompetens. Viktiga dokument att skicka in då är CV, personligt brev, arbetslivsintyg och andra intyg. Om du är osäker är det bara att du hör av dig så hjälper vi dig!

Hör av dig till antagningen@chasacademy.se eller 0735056910

Urvalstest

För er som har sökt efter den första juli kommer inga urvalstester att skickas ut automatiskt.

När vi har behandlat din ansökan kommer du att få en inbjudan till ett urvalstest. Urvalstestet är ett test där du som sökande kan samla urvalspoäng. Dessa poäng blir sedan avgörande för om du kommer in på utbildningen eller inte, tar du inte provet får du 0 i urvalspoäng. Du kan inte bli underkänd på testet utan kan enbart samla poäng.

För utbildningarna UX-designer med kravkompetens och DevOps Engineer: Urvalstestet äger rum mellan den 24 maj – 3 juni, testet sker online och du kan göra det när som helst under denna period. Det som dock är viktigt att veta är att när du väl öppnat testet måste du göra det, du kan inte stänga ner det eller göra halva för att göra resterande sedan.

För utbildningen Fullstack Webbutvecklare: Urvalstestet ger även behörighet i HTML och CSS om du får minst 40 poäng av 100, detta ger dig då de grundläggande behörigheterna i HTML och CSS som krävs för att du ska bli behörig till utbildningen. Urvalstestet äger rum vid två olika perioder, 29 mars – 11 april samt 24 maj – 3 juni, testet sker online och du kan göra det när som helst under den period som du anmält dig till. Det som dock är viktigt att veta är att när du väl öppnat testet måste du göra det, du kan inte stänga ner det eller göra halva för att göra resterande sedan.

Du får enbart göra provet en gång.

Har du några funderingar kring din ansökan? Tveka inte att kontakta Alicia på antagningen, antagningen@chasacademy.se eller 073- 525 41 42.

Här hittar du vanliga frågor och svar! 

Antagningsansvarig

Vi på antagningen har semester mellan den 16/7 – 2/8 och finns inte tillgängliga under denna period. Det går fortfarande att skicka in din ansökan under denna period men alla dina frågor besvarar vi så fort vi är åter igen efter semestern. 

Har du några frågor eller funderingar kring din ansökan till Chas Academys kurser?

Tveka inte att kontakta Alicia på antagningen.

E-post: antagningen@chasacademy.se
Telefon: 0735254142

Alicia Olsson

Karriär- och studiesamordnare

E-post: alicia.olsson@chasacademy.se Telefon: +46 735254142