YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Praktisk IT-säkerhet för alla

Lär känna våra kurser

Praktisk IT-säkerhet för alla

Denna kurs är viktig för alla! I dagens digitala värld är det avgörande att förstå hur man skyddar sig och sin arbetsplats mot hot på internet. Denna kurs hjälper ger dig kunskap i hur man identifierar och hanterar de vanligaste cyberhoten.

KURSSTART: vecka 38 2024 

STUDIETAKT: Kursen går under 14 veckor och har totalt 14 timmars schemalagd tid. Kursen är helt online och examineras med en inlämningsuppgift i slutet av kursen. Läs mer under rubriken kursdetaljer. 

STUDIEORT: Online

Kursen är helt kostnadsfri och är en kurs inom ramen för yrkeshögskolan. 

Välkommen till vår nya kurs som riktar sig till alla digitala användare som behöver praktiska kunskaper i IT-säkerhet! I dagens digitala värld är det viktigt att förstå hur man skyddar sig mot hot på internet, och denna kurs ger dig det du behöver för att skydda både dig själv och din arbetsplats mot cyberhot.

Kursen är för dig som jobbar eller har jobbat inom digitala verktyg och använder teknik till vardags. Du kommer att få all grundläggande förståelse för de viktigaste delarna av cybersäkerhet. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av IT-säkerhet, det får du på kursen. Kursen praktisk IT-säkerhet för alla ger dig en grundläggande förståelse för de viktigaste delarna av cybersäkerhet. Efter kursen kommer du att känna till olika typer av cyberhot som:

  • ransomware (program som låser dina filer och kräver pengar för att låsa upp dem)
  • phishing (falska meddelanden som försöker lura dig att ge bort känslig information)
  • social engineering (manipulation för att få tillgång till information).

Du kommer också att få en översikt över viktiga lagar och regler som GDPR (dataskyddslag) och NIS-direktivet (säkerhet för nätverk och informationssystem).

Genom kursen kommer du att kunna känna igen och kommunicera säkerhetsrisker samt använda dig av strategier för att minimera dessa risker. Du kommer att kunna använda digitala verktyg enligt gällande regler och policyer samt förmåga att identifiera och motverka svagheter i användningen av IT-verktyg och slutligen analysera och bedöma risker relaterade till olika informationssystem.

Efter kursen har du tillräcklig praktisk kunskap om hur du säkrar och förbättrar digitala system för att förhindra cyberhot.Kursen har utvecklats i samarbete med branschexpeterer och leds av en erfaren utbildare. Den kombinerar praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap för att vara relevant och tillgänglig för alla deltagare, oavsett teknisk bakgrund.

Kursdetaljer

Kursen använder ett flipped-classroom-upplägg där du kan genomföra kursen helt på distans och på dina egna vilkor med möjlighet till bokningsbar handledning som är flexibel. Den är utformad för att du ska kunna jobba som vanligt samtidigt som du går kursen och får en bra grund inom IT-säkerhet. Allt kursmaterial kommer finnas tillgängligt digitalt. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 18 juni och stängs den 18 augusti.  

Antalet kursplatser är begränsat till 50. Platserna är reserverade för dig som har yrkeslivserfarenhet som kräver administration via digitalteknik, IT som verktyg eller hjälpmedel i sitt arbete. 

Då denna kurs är kostnadsfri och är framtagen som en YH-kurs finns det vissa behörighetskrav för att man ska kunna bli antagen till kursen. 

För att bli behörig att gå denna kurs behöver man ha:

  • Kunskaper i Svenska 
  • Utbildning på gymnasienivå – har du ej betyg tillgänglig går det alltid att hitta på antagning.se och vidarebefordra det därifrån.
  • Yrkeslivserfarenhet – Minst ett års yrkeslivserfarenhet inom yrken som kräver administration via digitalteknik, IT som verktyg eller hjälpmedel i sitt arbete. Dvs för dig som jobbar eller har jobbat inom digitala verktyg och använder teknik till vardags.

URVALSGRUNDER

Yrkeslivserfarenhet
För att bli behörig till kursen krävs totalt 12 månaders yrkeslivserfarenhet på heltid, se ovan. Varje månad utöver dessa 12 månader som det är krav på ger 1 urvalspoäng. Tillexempel, om du har 15 månaders yrkesliverfarenhet får du totalt 3 urvalspoäng.

För mer information kring kursen tveka inte att skicka in en intresseanmälan via formuläret nedan så återkopplar vi till dig! 

Ansökan är öppen!

Ansökan är öppen och hålls öppen fram till 18 augusti. 

VILL DU VETA MER OM KURSEN?

Intresseanmälan

Är du intresserad av att gå kursen eller bara vill göra en intresseanmälan för att bli en av de första att veta när kursstar är? Tveka då inte att skicka in en intresseanmälan här! 

Vilka program är du intresserad av?

Något gick tyvärr snett. Försök gärna igen!

Din intresseanmälan har skickats!

Stort tack för ditt meddelande! Vi återkommer så snart som möjligt.

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155