YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

IT-säkerhet för utvecklare

Lär känna våra kurser

IT-säkerhet för utvecklare

KURSSTAR: vecka 39 2024

STUDIETAKT: Kursen går på deltid 50% i 12 veckor. 

STUDIEORT: Online

Kursen är helt kostnadsfri och är en YH-kurs. 

IT-säkerhet för utvecklare

Välkommen till vår nya kurs IT-säkerhet för utvecklare! Den här kursen är skräddarsydd för dig som har erfarenhet av att jobba inom mjukvaruutveckling och vill stärka dina kunskaper inom digital säkerhet. I en tid där säkerhet är avgörande, ger vi dig verktygen och kunskapen för att bygga säkra system från grunden.

Kursen erbjuder en omfattande utbildning i säker mjukvaruutveckling där du lär dig om de mest kritiska säkerhetsriskerna, inklusive OWASP Top 10, och hur du skyddar dina applikationer genom effektiv riskbedömning och sårbarhetsanalys. Du kommer att utveckla dina färdigheter i att identifiera och åtgärda säkerhetsbrister, använda verktyg för sårbarhetsanalys och designa säkra autentiseringssystem. Dessutom lär du dig att skapa incidentresponsplaner och integrera säkerhet i utvecklingsprocesser med DevSecOps-bästa praxis.

Efter kursen kommer du att kunna integrera säkerhet i hela utvecklingsprocessen, kommunicera säkerhetsrisker effektivt och leda säkerhetsrevisioner. Du blir en nyckelspelare i att skapa en säkerhetsmedveten organisationskultur och hålla dig uppdaterad med nya hot och lösningar.

Kursen bygger på en solid teoretisk grund inom informationssäkerhet och datavetenskap, med fokus på att integrera säkerhet i mjukvaruutvecklingsprocessen. Du lär dig centrala säkerhetsprinciper som CIA-triaden (konfidentialitet, integritet, tillgänglighet) och riskhantering för att identifiera och hantera säkerhetsrisker. OWASP Top 10 är en viktig del av kursen för att förstå det aktuella hotlandskapet.

Vi täcker även säkerhetsarkitektur och designprinciper som minsta privilegium och försvar i djupet, samt incidenthantering för att effektivt svara på och återhämta sig från säkerhetsincidenter. Relevanta säkerhetsstandarder och regelverk som ISO/IEC 27001 och GDPR behandlas för att säkerställa efterlevnad och dataskydd. Kursen betonar säker kodning och DevSecOps-bästa praxis för att integrera säkerhet i CI/CD-pipeliner och utvecklingscykler.

Kursdetaljer

Kursen använder ett flipped-classroom-upplägg med praktiska övningar som hjälper dig att identifiera och åtgärda säkerhetsbrister med branschverktyg och processer. Du arbetar med verkliga säkerhetsbrister i programvara och webbapplikationer samt analyserar verkliga fallstudier från företag för att förstå hur säkerhetsbrister påverkar organisationer.

Kursen går på deltid i takten 50% under 12 veckor. Kursen går online men alla deltagare kommer bli inbjudna till att delta på workshops som kommer ha olika teman, de är helt frivilliga att gå på och kommer vara i våra lokaler som du finner i Stockholm/ Globen. 

Ansökan

Ansökan är öppen och hålls öppen fram till 18 augusti. 

Antalet kursplatser är begränsat till 35. Platserna är reserverade för dig som har yrkeskunnande inom mjukvaruutveckling.

Då denna kurs är kostnadsfri och är framtagen som en YH-kurs finns det vissa behörighetskrav för att man ska kunna bli antagen till kursen. 

För att bli behörig att gå denna kurs behöver man ha:

  • Kunskaper i Svenska 
  • Utbildning på gymnasienivå – har du ej betyg tillgänglig går det alltid att hitta på antagning.se och vidarebefordra det därifrån.
  • Yrkeslivserfarenhet – Minst 6 månaders yrkeslivserfarenhet på heltid inom mjukvaruutveckling.

Urvalsgrunder

YRKESLIVSERFARENHET
För att bli behörig till kursen krävs totalt 6 månaders yrkeslivserfarenhet på heltid, se ovan. Varje månad utöver dessa 6 månader som det är krav på ger 1 urvalspoäng. Tillexempel, om du har 9 månaders yrkesliverfarenhet på heltid får du totalt 3 urvalspoäng.

För mer information kring kursen tveka inte att skicka in en intresseanmälan via formuläret nedan så återkopplar vi till dig! 

Ansökan är öppen!

Ansökan är öppen och hålls öppen till 18 augusti. 

Vill du veta mer om kursen?

Intresseanmälan

Är du intresserad av att gå kursen eller bara vill göra en intresseanmälan för att bli en av de första att veta när kursstar är? Tveka då inte att skicka in en intresseanmälan här! 

Vilka program är du intresserad av?

Något gick tyvärr snett. Försök gärna igen!

Din intresseanmälan har skickats!

Stort tack för ditt meddelande! Vi återkommer så snart som möjligt.

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155