YH-utbildningar
Chas Upskill

YH-utbildningar

Chas Upskill

Oh My och The Icebreaker Experience

Ett Partnerskap för Gemenskap och Tillväxt

Skapa Kopplingar Mellan Studerande och Arbetsliv

Oh My och The Icebreaker Experience

The Icebreaker Experience är Chas Extended Academys nya koncept som knyter samman våra studerande med företag inom branschen. Genom att våra partnerföretag erbjuder en eller flera studieplatser till våra studerande kan de sitta och studera det som personerna runtomkring arbetar med. Konceptet har flera syften; våra studerande får ett sammanhang och en direkt koppling till arbetslivet samtidigt som partnerföretaget träffar blivande branschkollegor och utbyter erfarenheter och kunskaper, som i slutändan kan innebära att vår studerande är företagets nästa medarbetare! 

Vi har träffat Agnes Ådell på Oh My för att fördjupa oss i vad The Icebreaker Experience har tillfört Oh My. Oh My är en reklam- och kommunikationsbyrå som grundades 2011 och har sedan dess vuxit till över hundra medarbetare fördelade på sex kontor runt om i Sverige och ett i Oslo. Med en vision att bli Sveriges schysstaste arbetsplats fokuserar de på att främja välmående och gemenskap i allt de gör. Agnes är Team Lead och Flight Controller på Piteåkontoret, vilket innebär att Agnes har ett fågelperspektiv där hon hanterar prioriteringar, prognoser och ser till så att verksamheten flyter på utan större hinder.

Hur kom ni in på ett partnerskap med Chas Academy?
 
”Torsten (Utbildningsansvarig på Chas Extended Academy) ringde och berättade om konceptet, och för oss var det självklart att hänga med! Genom att öppna upp våra kontor i alla de städer där Chas Extended har studenter skapar vi inte bara en möjlighet för studenterna, utan även för Oh My och samhället i stort. Alla aktiviteter som gör de platser där vi verkar schysstare stämmer helt överens med vår vision - och därför är konceptet The Icebreaker Experience perfekt för oss!” kommenterar Agnes.

Projektet berikar oss internt
Men det är inte bara för att göra något bra för samhället som Oh My gillar The Icebreaker Experience. Kontoret i Piteå är en arbetsplats med 25 medarbetare och låg personalomsättning. Det gör att det ofta blir samma ansikten och samtal som cirkulerar på kontoret. Att vara en del av The Icebreaker Experience öppnar en möjlighet att öka en mångsidig och dynamisk arbetsmiljö med nya personer och idéer. ”Projektet berikar oss internt och främjar nya samtal och perspektiv. Det är bra för vår kultur, men också för lunchsamtalen” skrattar Agnes.

Agnes reflekterar över vikten av att vara öppen som företag idag, när det kommer till nya koncept och möjligheter. Det finns alltid fördelar som kanske inte är helt uppenbara vid en första anblick, men som sedan skapar en mer diversifierad arbetsplats, nya perspektiv och långsiktiga värden. Att vara öppen för ett samarbete utan förväntningar kan leda till oväntade och berikande erfarenheter för alla inblandade. ”Vi tror på att välkomna studenter till vår arbetsplats. Det är en vinst för alla parter, och även om vi inte skulle tjäna något på det, så bidrar det till ett mer mångsidigt samhälle” säger Agnes.

En öppen spelplan och möjligheter 
The Icebreaker Experience har inga givna ramar att följa. Ett partnerföretag erbjuder en kontorsplats och studenten får en studieplats. Det finns inga krav åt något håll, vilket skapar en öppen spelplan. Men också ett stort ansvar. ”När en student kommer till oss är det viktigt att de visar intresse och engagemang. På en arbetsplats som vår, där kulturen är central, är det viktigt att visa att man delar våra värderingar. På Oh My är personligheten ofta viktigare än CV:t, vilket såklart är en stor fördel för både oss och en student som är här genom The Icebreaker Experience. ”.

Är ni också ett företag som vill få chansen att träffa nästa generations anställda? Med The Icebreaker Experience skapas möjligheten till nya perspektiv, samtalsämnen och kanske att ni får en direkt kontakt med er nästa medarbetare!

Samarbeten

Extended

Aktuellt

2024-05-21 — Okänd

Footer background
Vill du jobba inom världens bästa bransch?

Hem

YH-Program

Om oss

Så ansöker du

Kontakt

Aktuellt

Integritetspolicy

Jobba hos oss

Kontakta oss:

Mail

info@chasacademy.se

Adress

Arenavägen 61

121 77 Johanneshov

FÖLJ OSS

Logo for FacebookLogo for InstagramLogo for Youtube

UPPHOVSRÄTT © 2023 CHAS ACADEMY | ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA | CHAS ACADEMY AV CHAS | ORG.NR: 556817-8155