Överlägg

Ordinarie ansökan stängd men än är det inte försent, vi har öppet för reservantagning på alla våra utbildningar med start HT22!

Ordinarie antagning och reservantagning – vad är det?

Alla våra utbildningsprogram har långt över hundra sökande. Totalt söker fler än 1000 personer till våra program. Många har sökt till flera utbildningar och kanske också till andra skolor. Och många andra inser att de har behov av något nytt efter semestern…

Därför har alla utbildningar på Chas Academy två antagningsomgångar – Ordinarie antagning och Reservantagningen. Så här fungerar det:

  • Ordinarie antagningsomgång öppnar i februari och stänger i maj. Du som söker i den ordinarie antagningsomgången får besked om du kommit in eller har en reservplats före sommaruppehållet. Din plats i listan beror på ditt resultat på urvalstestet.

-> Om du blir antagen behöver du tacka ja till din plats före ett bestämt datum. Då är du garanterad en plats på utbildningen! 

-> Om du är reserv kan du ändå komma in! Om någon annan tackar nej till sin plats hoppar ditt reservnummer upp en plats i listan. Eftersom det är många som ändrar sitt val kan du komma in även om du tycker att du ligger långt ner från början.

  • Reservantagningen öppnar i juni och håller öppet ända fram till utbildningsstart. Vi har reservantagning på alla utbildningar, varje år. Det betyder inte att det är för få sökande till utbildningen utan beror på att vet vi att många antagna sökande brukar få ändrade förhållanden under sommaren – kanske ett fint jobberbjudande, ändringar i familjen, svårt att passa ihop studier med jobb och ekonomi, nej från CSN eller helt enkelt ångrar sig. Och tackar nej till sin studieplats…

-> Därför kan du komma in även om du sökt under reservantagningen! Men det beror helt på om det blir en plats ledig. I så fall får du några dagar på dig att tacka ja. Annars erbjuds platsen till nästa person. Ungefär tio platser i varje klass brukar gå till sent sökande.

 

Så vänta inte med att skicka in en ansökan, de som skickar in en ansökan på reservantagning innan midsommar får ett antagningsbesked redan i mitten på juli! Skicka in din ansökan här och lär mer om våra utbildningar här.

 

Tveka inte att höra av dig till oss på antagningen@chasacademy.se om du har några frågor!