Ansökan 7 februari för terminsstart HT-23!
OM PROGRAMMET
Att arbeta som UX-designer med kravkompetens är att arbeta som ambassadör för användarna av digitala tjänster, och att agera som ett slags översättare mellan affärssidan och utvecklarna. Du lär dig att lösa problem med designmetodik och att visualisera och kommunicera krav på IT-lösningar.
Vi arbetar utifrån Design Thinking-processen som är beprövad både i branschen och i akademin. Den börjar med research, där du lär dig om målgrupperna, och mynnar ofta ut i en prototyp som testas med användare. På programmet får du lär dig olika kreativitets-tekniker genom att själv delta i och hålla workshops. De idéer som bäst möter verksamhetens och användarnas mål väljs ut och förfinas digitalt. Vi jobbar i moderna verktyg för UX-designers och kravanalytiker. Efter bara några månader kan du självständigt rita och sätta ihop interaktiva prototyper av webbplatser och appar.
Det som är unikt för programmet är att du lär dig hur kravställningen görs för att säkerställa bästa möjliga slutresultat till lägsta möjliga kostnad. Du går mer på djupet tekniskt jämfört med en traditionell UX-utbildning. Du får lära dig att formulera behov i text samt att visualisera krav på olika sätt för att kommunicera med människor, både på affärssidan/verksamheten och i utvecklingsteamet.
På skolan arbetar vi projektbaserat (PBL) med riktiga problem och case, vilket enligt forskning gynnar motivationen, och också förbereder dig för yrkeslivet på bästa sätt.
BEHÖRIGHET
Du är behörig om du uppfyller följande krav:
- Du har grundläggande behörighet (läs mer här)
- Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
- Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
Saknar du någon behörighet? Ingen fara, då kan du söka genom Reell kompetens eller ta ett av våra behörighetsprov som vi erbjuder. Läs mer om urvalstest och hur du ansöker här under fliken ”Så ansöker du”.
Urvalstest för UX/UI-designer med kravkompetens
Alla sökande som kommer att få göra ett urvalstest, det är poängen på urvalstestet som avgör vilka som blir antagna.
Testet består av två delar:
Del 1: en skriftlig inlämningsuppgift där du ska bedöma en webbplats utifrån olika kriterier, såsom användbarhet.
Del 2: en eller flera uppgifter som utvärdera förmågan att lösa problem.
Språk som testet är på:
Analys: Svenska
Problemlösning: Engelska
Så här kan du förbereda dig:
Läs på om designprinciper inom UX och användargränssnitt.