Ansökan öppnar 7 februari för terminsstart HT-23!
OM PROGRAMMET
Fullstack är en av marknadens mest eftertraktade roller just nu. En flexibel roll med starkt fokus på lösningen. Att vara fullstack innebär att du kan koda överallt och tillsammans med specialister inom alla utvecklingsområden. Du känner dig hemma i databaser, servermiljö, frontend och backend. Du har också kompetenser som gör dig lämpad att leda utvecklingen i teamet till exempel; användbarhet, arkitektur och projektplanering. Under programmets gång finns det möjlighet att nischa sig så att du kommer ut i arbetslivet med ett starkare fokus på antingen backend eller frontend.
Genom detta program på två år blir du riktigt duktig på webbutveckling med en spets inom Javascript. Detta program, till skillnad från många andra, lär ut Javascript som teknik för både backend- och frontendutveckling – fullstack.
Detta program ger kunskaper och färdigheter både i webbutveckling med javascript och i kringliggande tekniska ramverk och arbetsmetoder såsom versionshantering, CI/CD och hostinglösningar.
Programmet är tvåårig. Under det första året går ni igenom olika viktiga områden för yrkesrollen och lär sig både teori och praktisk tillämpning. Under det andra året genomför den studerande framförallt sitt examensarbete och en lång LIA-kurs (praktik på arbetsplats). Examensarbetet sätter en arkitekturel prägel på arbetet och ser till att den studerande kan använda sin inhämtade kunskap och sina färdigheter i ett större perspektiv genom att genomföra ett utmanande och större projekt inom webbutveckling med fokus på stort eget ansvar.
Utbildningen ingår i upplägget Chas Academy Extended vilket innebär att utbildningen ges på flera studieorter i Sverige:
På Chas Academy Extended genomför vi utbildningen i distribuerade team. Som studerande tillhör du en ”klass” med deltagare från flera städer i Sverige. Ni arbetar tillsammans i projekt och uppdrag under utbildningen, men klassen och medlemmarna i ditt projektteam befinner sig inte på samma geografiska plats.
Studiegruppen på ”din” ort träffas ändå på plats varje vecka. Men andra dagar under veckan deltar du online. Och i projekten och de större uppgifterna jobbar du distribuerat. Det distribuerade upplägget innebär att du får chansen att samarbeta med andra studerande på flera orter. Det ökar sannolikheten för kreativa idéer och nya perspektiv på problemlösning och ger dig förhoppningsvis nya kontakter på andra ställen i Sverige.
Mer information om upplägget hittar du här.