Överlägg

Chas Academy – flera studieorter

Chas Academy Extended

Lås upp din digitala framtid

På många arbetsplatser sitter man på ett kontor. Ett par dagar i veckan kanske du får jobba hemifrån. Samma sak med utbildning. Antingen är det i en lektionssal eller på distans. 

Distribuerade team är något annat. Ett och samma team arbetar från olika städer, länder eller till och med kontinenter. Medlemmarna kan till och med arbeta från olika tidzoner. Det är ett vanligt sätt att jobba effektivt med IT-projekt.

På Chas Academy Extended genomför vi utbildningen i distribuerade team. Som studerande tillhör du en ”klass” med deltagare från flera städer i Sverige. Ni arbetar tillsammans i projekt och uppdrag under utbildningen, men klassen och medlemmarna i ditt projektteam befinner sig inte på samma geografiska plats.

Studiegruppen på ”din” ort träffas ändå på plats varje vecka. Men andra dagar under veckan deltar du online. Och i projekten och de större uppgifterna jobbar du distribuerat. Det distribuerade upplägget innebär att du får chansen att samarbeta med andra studerande på flera orter. Det ökar sannolikheten för kreativa idéer och nya perspektiv på problemlösning och ger dig förhoppningsvis nya kontakter på andra ställen i Sverige.

Vi arbetar med aktuella verktyg och tekniker för kommunikation och samarbete. Med videokonferenser, chattverktyg och projekthanteringsverktyg är distribuerade team minst lika effektiva som att arbeta tillsammans i samma lokal.

Att arbeta i ett distribuerat studentteam ger många fördelar och utvecklar färdigheter som kommunikation, lagarbete och problemlösning i en virtuell miljö. Det är saker som värderas högt inom teknik och IT och som du kommer att ha nytta av i ditt nya yrkesliv.

Arbeta i ett distribuerat studentteam kräver att du är motiverad och övar upp en stark kommunikations-, organisations- och tidshanteringsförmåga. Vi tror att det är nyckeln till framtidens arbetsliv, där programmerare, kunder, designers och projektledare är obegränsade av geografiska arbetsplatser och tidszoner och där fysiska kontor framför allt är platser för kreativt häng.

Till höstterminen 2023 är det möjligt att söka två olika program på Chas Academy Extended. Det gäller följande program på följande orter:

                        Systemutvecklare C/C++                                  Fullstackutvecklare JavaScript